СВОБОДЕН

100 Кила

Пред вас е биографичната книга на 100 Кила, носител на шест награди за най-добър рапър в България. Животът му е въплъщение на идеите на автентичната хип-хоп култура. Израснал в бедност, борил се за оцеляване, 100 Кила постоянно надгражда успехите си и се развива.

Тази книга ще ви накара да се усмихвате, да се забавлявате, да се замисляте, да разсъждавате. Тази книга ще ви даде кураж. Явор Янакиев не просто го казва, той го е изживял: „Това, че нямаш, не означава, че не можеш да бъдеш.“

100 Кила за книгата

Аз съм 100 Кила – наполовина българин, наполовина ром, наполовина тюрк, наполовина египтянин, наполовина евреин, наполовина индианец, но горд гражданин на Република България, която е пълноправен член на Европейския съюз, и горд жител на планетата Земя.

На всеки, който ми говори за различия, ще кажа: Добре дошъл на планетата Земя, бро! Освен теб тук има хора от много, много други етноси. Какво те прави различен, щом ти си човек?

Докато тази книга излезе, може вече да имаме контакт с извънземните. А когато пък кацнат, всички различия между земляните ще отпаднат и ще се разделим на две – те (извънземните) и ние (човеците). И няма да ни интересуват етнос, раса, пол, сексуалност, език, религия и всякакви там признаци на нещо си. Най-важното ще е да се научим как да живеем с тях на нашата планета.

В тази книга не очаквай да застана на позицията на травмирания, не очаквай да се оплаквам от отношението на хората. В нея ще четеш за любов, за желания, за грешки, за грехове, за приятелства, за професионални срещи и раздели, за борби и победи.

Но това е просто един етап от живота на 100 Кила – човек, който се развива постоянно и утре вече ще е с нови мечти. Илън Мъск набира космически туристи. Ако изкарам парите, ще се запиша, да изрежа един куплет и в Космоса, мечтая го!

100 Кила книга - автобиография Свободен

Свободен. А как иначе да се чувства един хип-хоп артист? Какво повече да цени един мъж, постигнал успехите си с талант и воля, с търпение, вяра и хъс?

Опознай истинската история на 100 КИЛА и разбери как мисли човек, който не е "галеник" на съдбата, а се е борил с живота и лично си е спечелил всичко, което има.

Докосни се до човек, който е потъвал в пороците, но е изплувал, преживял е своя катарзис и в момента е съвсем различна личност, търси и постоянно надгражда новия си Аз.

Успехът не само е възможен, той те очаква! Вдъхнови се с биографията на 100 Кила „Свободен“!

Явор ми се обади по телефона и каза, че иска да се видим, за да обсъдим една негова идея. Отидох на срещата, той ми даде диск, на който беше записал вижданията си за наше съвместно изпълнение на песента ми „Необясними неща“. Взех диска, дадох си време да го прослушам. И започнахме да се виждаме, да обсъждаме... процесът продължи близо две години, защото той имаше и други музикални проекти тогава, които явно искаше да приключи…

…Приятно беше през цялото време да се виждаме, да вечеряме заедно. Явор е много мило и интелигентно момче, спечели ме с поведението си, с хубавото си отношение, с чувството си за хумор. И той, от своя страна, видя, че аз не съм някаква надута звезда, с която не може да се разговаря.

- Нели Рангелова

...Спрямо мен Килата винаги е бил страхотен джентълмен, казвала съм го и на всичките ми приятели. Винаги е бил кавалер и се е отнасял изключително уважително и с респект към мен. Аз не намирам за притеснителни по-скандалните текстове в песните му, те са нормални за тази музика. А 100 Кила е израснал и със световния, и с българския хип-хоп, както и хората, които слушат рап, така че текстовете и тях не ги притесняват. Но 100 Кила много се промени с времето, той израства и като човек, и като изпълнител. Осъзнава и какъв товар носи заради популярността си. Аз не бих си позволила да го укорявам за думи и изрази в песните му през годините – всеки има минало. Но страшно много ми харесва, че е толкова отворен към новото, към по-доброто. Към това да е по-добър човек и по-добър изпълнител.

- Маги Джанаварова

... На 100 Кила силата му е на сцената и да пълни клубовете. На участията си, преди да започне да пее, той е MC. Настройва хората с приказки, подгрява ги, вдига купона. И ако има други колеги, подгрява за тях, иска от публиката да ги аплодира, дори ги прави по-важни от себе си, но това е за купона, за удоволствието, което хората ще изпитат, за общото благо, за това всеки да остане доволен. Килата винаги показва уважение и към диджея зад пулта, винаги благодари и държи всички да чуят името му. Такова настроение създава, че хората започват да викат, да пляскат, да танцуват, да избухват, да изпадат в екстаз, още преди да е излязъл отпред за своя рапърски сет...

...Бийтовете при него са по-различни, сравнени с всичко, което правят другите хип-хоп артисти. Твори постоянно, при него няма спирка, нонстоп се правят хитове, това също го отличава от другите.

- DJ Marti G

...Успехът му се дължи до голяма степен на него самия. Той си е талант. Аз това нещо го видях, когато за първи път имаше един rap battle, направихме конкурс за freestyle, всеки излиза, хваща микрофона и започва да нарежда този срещу него. Участваха страшно много хора, но когато излезе Килата, цялата зала млъкна, а пък като свърши, публиката изпадна в екстаз. Много яко се получи. Той стана № 1, турнирът приключи. Тогава разбрах, че това момче има големи заложби и че аз съм длъжен да направя всичко, за да се развие. Помагал съм му винаги, дори задкулисно, зад гърба на Шамара, защото съм вярвал в таланта му...

...А аз съм благодарен, че го има, радвам му се, за мен Килата винаги е бил голям като човек. А най-готиното е, че славата не го направи по-малък, защото много хора не са готови за нея и тя ги смачква.

- Вальо Кита

Целите разкази, още любопитни мнения и невероятната история на 100 Кила ще откриеш в "Свободен". Влез в света му!